inițiatori proiect
Suntem o coaliție formată din trei asociații nonprofit din județul Buzău. Împreună colaborăm și coordonăm (împreună și separat) acțiuni de voluntariat, ecologizare și evenimente culturale pentru Viitoruri curate pe Valea Buzăului.

Centrul de Artă Aluniș este o asociație neguvernamentală nonprofit care are ca obiectiv revigorarea tradițiilor din Munții Buzăului și promovarea turismului sustenabil în zonă prin evenimente de artă și cultură.
În cadrul centrului, spațiu de creație multidisciplinar, se găzduiesc evenimente culturale diverse (concerte, expoziții de artă și cultură, ateliere , târguri de artizanat, workshop-uri creative). Obiectivul centrului este ca Alunișul să devină un centru regional de artă și tradiții, iar dezvoltarea sa ca regiune turistică să fie făcută într-un mod sustenabil, respectând specificul estetic local al zonei și a cadrului natural în care se află.

Societatea Exploratorilor și Călătorilor înglobează în sfera de activitate acțiuni cu specific „verde” și evenimente culturale, caritabile sau de bună dispoziţie în general.
Prin parteneriate și colaborări cu diferite instituţii, societăţi, ONG-uri (Crucea Roșie Română, RER SUD S.A., Aluniș Art Center, Asociaţia „Împreună pentru buzoieni”, Asociaţia Simbio etc.), Exploratorii au inițiat și implementat la nivel judeţean o serie de evenimente care vin în sprijinul protecţiei mediului- cel mai cunoscut dintre acestea fiind „Primăvara se numără peturile din pădure” (3 ediţii în localităţile Sărata- Monteoru, Podu Muncii, Bădila-Rușavăţu).

Interact Buzău, ramură junioară a Rotary Club Buzău, este o organizaţie non-guvernamentală care își propune să dezvolte ideile și abilităţile generaţiei tinere pentru a crea o comunitate cu iniţiativă, conștientă de problemele societăţii și deschisă spre valori.
Voluntarii Interact au participat la „Summitul Tinerilor 5.0” și au contribuit la ”Rezoluţia tinerilor” pe următorii 4 ani, dezbătând și oferind soluţii pentru cele 11 Obiective Europene pentru Tineret, printre care și obiectivul unei Europe verzi și durabile. Anul viitor, clubul care cuprinde 80 de liceeni își propune să joace un rol crucial in soluţionarea problemei mediului în judeţul Buzău.
“Viitoruri curate! Nu viituri murdare!” are ca principal obiectiv reducerea poluării cu plastic a râului Buzău și face parte din programul Cu apele curate , implementat cu sprijinul Lidl Romania.